Новости


Работна група на млади

20.11.2022
Информација за работата на “Работна група на млади“ – специјализанти по радиологија, докторанти и специјалисти радиолози до 40 г ЦЕЛ Работната група на млади (РГМ) има за цел да создаде врски и да поттикне соработка помеѓу млади специјалисти и истражувачи во областа на радиологијата на дојка, преку обезбедување меѓународна комуникациска платформа за споделување искуства, размена на идеи ...
Прочитајте повеќе

Стручен состанок март 2019

22.03.2019
Почитувани колеги, Со задоволство ве покануваме на стручен состанок на МЗРД ДОЈКА кој ќе се одржи во соработка со клиничката болница Аџибадем Систина, на 30ти март, 2019 од 10.00 до 14.00 ч. во просториите на Аџибадем Систина со наслов „Рак на дојка – до каде сме”. Aгенда: 10:00 – 10:30 Краток извештај за работата на МЗРД 10:30 – 12:00 ...
Прочитајте повеќе

Меморандум за соработка со EUSOBI

01.08.2017
Драги колеги, На наше големо задоволство ве известуваме дека на покана на Европското здружение за радиологија на дојка (EUSOBI) започнавме соработка преку потпишување на меморандум за разбирање кој ја изразува заедничката намера за размена на искуства, информации и податоци за радиологија на дојка. Целта на оваа блиска соработка е да создаде заеднички истражувања, изјави, насоки и препораки ...
Прочитајте повеќе