admin


Информација за работата на “Работна група на млади“ – специјализанти по радиологија, докторанти и специјалисти радиолози до 40 г ЦЕЛ Работната група на млади (РГМ) има за цел да создаде врски и да поттикне соработка помеѓу млади специјалисти и истражувачи во областа на радиологијата на дојка, преку обезбедување меѓународна комуникациска […]

Работна група на млади


Почитувани колеги, Со задоволство ве покануваме на стручен состанок на МЗРД ДОЈКА кој ќе се одржи во соработка со клиничката болница Аџибадем Систина, на 30ти март, 2019 од 10.00 до 14.00 ч. во просториите на Аџибадем Систина со наслов „Рак на дојка – до каде сме”. Aгенда: 10:00 – 10:30 […]

Стручен состанок март 2019


Драги колеги, На наше големо задоволство ве известуваме дека на покана на Европското здружение за радиологија на дојка (EUSOBI) започнавме соработка преку потпишување на меморандум за разбирање кој ја изразува заедничката намера за размена на искуства, информации и податоци за радиологија на дојка. Целта на оваа блиска соработка е да […]

Меморандум за соработка со EUSOBIДраги колеги, Парафразирајќи еден голем човек – Имавме еден сон. Нашиот сон беше да го видиме професор Ласло Табар како гостин предавач во Скопје, и пресреќни сме што може да кажеме дека сонот ни се оствари. Би сакала да изразам голема благодарност до професор Ласло Табар за преkрасниот семинар. Семинарот […]

Благодарност


Драги колеги, Официјално ја затвораме онлајн регистрацијата за семинарот за дојка на Ласло Табар, Скопје, 9-11 февруари, хотел Мериот. Доколку не сте се регистрирале а би сакале да присуствувате, ве молиме регистрирајте се директно на лице место, за време на семинарот. Големо задоволство ни е да објавиме дека повеќе од […]

Последно соопштение


Драги колеги, Се приближува датумот на 3-дневниот семинар на Ласло Табар на тема „Дијагноза на болести на дојка“, кој ќе се одржи во хотел Мериот – Скопје, од 9ти-11ти февруари. Голема благодарност до сите пријавени учесници кои Ве има во голем број, а воедно и последен повик до останатите заинтересирани […]

Трето соопштениeДраги колеги, Програмата за семинарот е објавена. Котизација за семинарот за радиолози, хирурзи, онколози и патолози е: 150 евра – до 1ви февруари 2017 200 евра – по 1ви февруари 2017 Котизација заа специјализанти: 80 евра Во котизацијата е вклучено кафе и закуска. Ве молиме регистрирајте се тука, и потоа уплатете […]

Второ соопштениеДраги колеги, Во име на ДОЈКА, македонското здружение за радиологија на дојка, чест и задоволство ни е да го објавиме 3-дневниот семинар на тема „Дијагноза на болести на дојка“ на Ласло Табар, кој ќе се одржи за прв пат во Скопје, Македонија, од 9ти-11ти февруари 2017. Срдечно ве каниме да […]

Прво соопштение